Kan jouw nachtrust soms ook wel wat ondersteuning gebruiken?

Kan jouw nachtrust soms ook wel wat ondersteuning gebruiken?

Dat is echt helemaal niet zo vreemd, want maar liefst bijna 25% van de Nederlanders stelt, zeker in deze lastige periode, zichzelf met enige regelmaat vragen als:

  • is mijn slaapbereidheid wel voldoende?
  • is mijn nachtrust wel onverstoord?
  • word ik wel voldoende uitgerust wakker?

Sommige mensen hebben daardoor last van onder meer vermoeidheid, verminderde geestelijke veerkracht en/of weerstand, een neerslachtig en/of lusteloos gevoel of slapen te kort of te lang. Jouw slaapcyclus zelf en/of bepaalde externe factoren kunnen een goede nachtrust verstoren. We weten ook allemaal dat die nachtrust heel belangrijk is. Lang genoeg en diep genoeg slapen draagt namelijk bij aan een goede gezondheid. Er zijn gelukkig een flink aantal dingen die je zelf kunt doen om de nachtrust te bevorderen.
 
Toch zal het ook wel eens voorkomen dat, ondanks alle voorzorgsmaatregelen, de nachtrust wel wat ondersteuning kan gebruiken. Dan kan de “natuur” jou een handje helpen:

Fytomed Nacht en Fytomed Noctis

Beide preparaten worden in Nederland geproduceerd en zijn 100% biologisch.
Ze bevatten ook allebei het extract van een interessant plantje met een zeer toepasselijke naam: het slaapmutsje. Deze plant die ook Eschscholzia californica of goudpapaver wordt genoemd, is een kruidachtige plant, die voorkomt in Mexico en het westen van de Verenigde Staten. Dit kruid ondersteund de nachtrust, bevorderd de slaapbereidheid en heeft een gunstige invloed op de slaapfunctie.
 
De Fytomed Nacht is een complex. Naast het slaapmutsje bevat het preparaat nog een ander kruid uit de papaverfamilie: de holwortel (Corydalis cava), die m.n. in Oost-Azië al eeuwenlang wordt gebruikt vanwege haar eigenschappen. Ook de Fytomed Noctis is een complex. Hierin wordt het slaapmutsje echter door kruiden ondersteunt vanuit totaal andere invalshoeken: de spijsvertering, het hart en het gemoed.