Handboek voor Klinische Gemmotherapie

Handboek voor Klinische Gemmotherapie
  • Op voorraad
Prijs: € 41,10
Excl. BTW: € 37,71
Aantal: Bestellen

Auteur: Nancy Popieul
ISBN: 9789082668513


Gemmotherapie

Gemmotherapie is afgeleid van het woord Latijnse ‘gemma’ dat knop en ‘therapia’ dat verzorgen betekent. Het gebruik van knoppen en jong plantenweefsel kent men al van de tijd van de oude Egyptenaren. ‘Gemma therapia’ werd gemmotherapie en soms ook planten-stamceltherapie. Het gebruik van knoppen fascineert de mens al eeuwen. Binnen de Oude Indische Schrift (Ayurveda) vind men teksten terug over het gebruik van plantenknoppen. 

De gemmotherapie maakt gebruik van embryonale plantaardige weefsels, zoals verse knoppen, jonge scheuten en wortelvezels die gemacereerd worden in een mengeling van alcohol, water en glycerine. De jonge knoppen van bomen en struiken bevatten heel veel genetische informatie en bevatten alle mineralen, oligo-elementen, vitaminen en andere elementen zoals hormonen en enzymen in een zeer hoge concentratie.
Deze hoge dosering aan actieve stoffen is belangrijk voor ons voor de regeneratie, drainage en stimulatie van onze cellen. Deze jonge weefsels zijn de oorsprong van nieuwe therapeutische mogelijkheden die niet gekend zijn bij volwassen planten.


Nancy Popieul

Nancy Popieul startte in 1995 met een opleiding tot herborist. Vervolgens volgden een uitgebreide opleiding aromatherapie, bachbloemen, microscopie en plantkunde, astrologie, algotherapie en diverse voedings- en  massagecursussen.  
Nancy Popieul: ”De kennismaking met de gemmotherapie en orthomoleculaire geneeskunde openden echter alle deuren. Vol overgave volgde ik de opleiding gemmotherapie, orthomoleculaire gezondheid en nutritherapie. Al vlug volgden daaruit nieuwe inzichten en opleidingen zoals immunologie, genetica, anatomie en pathologie, embryologie, klinische psychologie etc.  eenmaal in contact gekomen met de epigenetica is de passie alleen maar toegenomen..
Intussen is Nancy Popieul ruim 20 jaar docent binnen diverse disciplines zoals gemmotherapie, fytotherapie, aromatherapie, voeding etc. en is daarnaast regelmatig gastspreker op onder meer congressen. Ze heeft een praktijk voor individuele begeleiding complementaire gezondheid. 

Haar levensfilosofie en mensbeeld is, dat elke mens al altijd Heel is en beschouwt elke uiting van gezondheid als een manifestatie van die heelheid ook al ziet het er als ziekte uit.
 

Inhoudsopgave Handboek voor Klinische Gemmotherapie

Voorwoord
Inleiding
  Geschiedenis van de gemmotherapie
  Inleiding
  Dokter Pol Henry
  Het idee van dokter Pol Henry (1919-1988)
Een schatkist aan plantenwerkzame stoffen
 
Eating the sun, zonne-energie als voeding voor mens en dier
  Energie, de motor van leven
  Knop en meristeem
  Fytohormonen
Galenische preparaten binnen de gemmotherapie
Cyclische fytotherapie
  Ziek-worden - ziek zijn - proces van Heelheid
  Cyclische fytotherapie
  Fylogenie
  Fylogenie van alle leven
  Fylogenie en gemmotherapie
  Alles is cyclisch
  Sociologie van de planten
  Van biotoop tot cyclische fytosociologie
  Planten leven in groep
Holistische healing, een persoonlijke benadering
 
De scheppende kracht
  De fysiologie van toxines
  Fysiopathologie van toxines, systeem Reckeweg of homotoxicologie
Gemmotherapeutica bomen
Gemmotherapeutica struiken
Gemmotherapeutica kruidachtigen
Harmonisch huwelijk tussen gemmotherapie en alchemische spagyrie
Therapeutische index
Samenstellingen
Bijlagen
Literatuurlijst en bronnen

 

 


 


 

Beoordeel


Opmerking: HTML-code wordt niet vertaald!
Slecht             Goed