Parasieten ontlastingtest

Parasieten ontlastingtest

Parasieten ontlastingtest
  • Op voorraad
Prijs: € 79,75
Excl. BTW: € 65,91
Aantal: Bestellen
Let op: De Medivere-testset bevat een retourenvelop met een Nederlands antwoordnummer. Deze envelop kan alleen vanuit Nederland verzonden worden. Hebt u niet de mogelijkheid om het monster + formulier vanuit Nederland te verzenden, dan kunt u het monster + begeleidend formulier zelf per express/spoedzending naar Medivere Duitsland sturen. De verzendkosten zijn in dat geval voor uw rekening. Het adres is Medivere GmbH, Hans-Böckler-Straße 109, D-55128 Mainz.

PCR bepaling van parasieten in de ontlasting.
Per 9 oktober wordt de analyse gedaan volgens de PCR methode (voorheen microscopisch). Uw (oude) verpakking geeft dit wellicht nog niet aan, desondanks volgt toch een PCR analyse.

Menselijke parasieten kunnen ernstige diarree en hevige buikpijn veroorzaken, vooral bij een verzwakt immuunsysteem als gevolg van stress of andere ziekten. In sommige gevallen, is er een verspreiding van de ziekte naar andere organen mogelijk, die wanneer dit onbehandeld blijft, kan leiden tot de dood.

Infectie met de parasiet is vaak het gevolg van- maar niet uitsluitend – het bezoek aan tropische of subtropische gebieden. Tot aan het optreden van de eerste symptomen kan enkele jaren voorbijgaan, terwijl een besmetting van andere personen mogelijk is.

De uitslagen van de ontlasting testen dienen als basis voor een individuele therapie en moeten met een arts of therapeut worden besproken.

Deze test is voor 1 monsterafname.
Het PCR-onderzoek van de parasieten heeft een veel hogere gevoeligheid dan het microscopisch onderzoek. De gevoeligheid is ook hoger in vergelijking met een immunologische onderzoek.
Onderzoek van een tweede ontlastingsmonster wordt alleen dan aanbevolen als er een klinisch vermoeden is.

In deze uitgebreide parasietontlastingstest worden de volgende parameters onderzocht:​

 

Protozoën in de ontlasting (Multiplex-PCR):

  • Blastocystis hominis (PCR)
  • Giardia lamblia (PCR)
  • Dientamoeba fragilis (PCR)
  • Entamoeba histolytica (PCR)
  • Cyclospora cayetanensis (PCR)
  • Cryptosporidium spp. (PCR)

 

Beoordeel


Opmerking: HTML-code wordt niet vertaald!
Slecht             Goed