Parasieten ontlastingtest

Parasieten ontlastingtest
Per 1 april is de verkoop van de medivere zelftesten via deze website gestopt. Wij verwijzen u graag door naar www.medivere.nl waar u, tegen dezelfde condities en voorwaarden zoals u die van ons gewend bent, de testen kunt bestellen. Heeft u een kortingscode? Deze is ook geldig op www.medivere.nl

Bestel op medivere.nl

  • Op voorraad
Prijs: € 87,73
Excl. BTW: € 72,50

PCR-bepaling van parasieten in de ontlasting.
Sinds oktober 2020 wordt deze analyse gedaan volgens de PCR-methode (voorheen microscopisch). Uw (oude) verpakking geeft dit wellicht nog niet aan, desondanks volgt toch een PCR-analyse.

Menselijke parasieten kunnen ernstige diarree en hevige buikpijn veroorzaken, vooral bij een verzwakt immuunsysteem als gevolg van stress of andere ziekten. In sommige gevallen, is er een verspreiding van de ziekte naar andere organen mogelijk, die wanneer dit onbehandeld blijft, kan leiden tot de dood.

Infectie met de parasiet is vaak het gevolg van- maar niet uitsluitend – het bezoek aan tropische of subtropische gebieden. Tot aan het optreden van de eerste symptomen kan enkele jaren voorbijgaan, terwijl een besmetting van andere personen mogelijk is.

De uitslagen van ontlastingtesten dienen als basis voor een individuele therapie en moeten met een arts of therapeut worden besproken.

Deze test is voor één monsterafname.
Het PCR-onderzoek van de parasieten heeft een veel hogere gevoeligheid dan het microscopisch onderzoek. De gevoeligheid is ook hoger in vergelijking met een immunologische onderzoek.
Onderzoek van een tweede ontlastingsmonster wordt alleen dan aanbevolen als er een klinisch vermoeden is.

In deze uitgebreide parasietontlastingstest worden de volgende parameters onderzocht:​

Protozoën in de ontlasting (Multiplex-PCR):

  • Blastocystis hominis (PCR)
  • Giardia lamblia (PCR)
  • Dientamoeba fragilis (PCR)
  • Entamoeba histolytica (PCR)
  • Cyclospora cayetanensis (PCR)
  • Cryptosporidium spp. (PCR)

 

Beoordeel


Opmerking: HTML-code wordt niet vertaald!
Slecht             Goed