Histamine ontlastingtest, Medivere, 1st

Histamine ontlastingtest, Medivere, 1st
Per 1 april is de verkoop van de medivere zelftesten via deze website gestopt. Wij verwijzen u graag door naar www.medivere.nl waar u, tegen dezelfde condities en voorwaarden zoals u die van ons gewend bent, de testen kunt bestellen. Heeft u een kortingscode? Deze is ook geldig op www.medivere.nl

Bestel op medivere.nl

  • Op voorraad
Prijs: € 51,98
Excl. BTW: € 42,96

Laboratoriumanalyse van histamine in de ontlasting als eerste onderzoek bij een mogelijke histamine intolerantie.
De bepaling van de histaminespiegel in de ontlasting is een geschikte marker voor het vaststellen van histamine intolerantie en bijbehorende ziektebeelden.


De histamine intolerantie is gebaseerd op de onverdraagzaamheid van de met de voeding opgenomen of vanuit de lichaamscellen (endogeen) vrijgezette histamine. Oorzaak hiervoor is o.a. of een gebrek van het histamine afbrekende enzym diamineoxidase (DAO) op grond van een enzymdefect of een verkeerde verhouding
tussen de in het lichaam opgehoopte hoeveelheid histamine en de DAO activiteit. Bijvoorbeeld door de consumptie van histaminerijk voedsel of door de inname van medicatie die als histaminevrijzetters werken.

De uitslagen dienen als basis voor verdere diagnostische maatregelen.
Is de histamine in de ontlasting verhoogd dan kan de functie van het DAO enzym bepaald worden voor zekerheid van de diagnose (bloedafname is nodig).

Beoordeel


Opmerking: HTML-code wordt niet vertaald!
Slecht             Goed