Planten levenskracht en DNA

Planten levenskracht en DNA
  • Niet op voorraad
Prijs: € 41,10
Excl. BTW: € 37,71
Aantal: Bestellen

Een moderne kijk op kruidengeneeskunde, gemmotherapie en gezondheid

Auteur: Nancy Popieul
Softcover - 400 pag.
Afmetingen: 17,0x22,0cm
ISBN: 9789461680082

 

Samenvatting

Dit boek vertrekt vanuit de grote passie van de schrijfster: het leven zelf. Via cel-DNA, genetica en epigenetica stappen we de wereld binnen van de moderne kruidengeneeskunde. In 'Planten, levenskracht en DNA' vind je uitgebreide informatie over fytotherapie, gemmotherapie, aromatherapie of bachbloesemtherapie. Telkens met een uitgebreide beschrijving van de plant, legendes, vindplaats, inhoudsstoffen, werkingsvelden binnen de verschillende therapieën. Het geheel wordt afgewerkt met leuke receptjes, tips en anekdotes. Daarnaast verbindt de schrijfster de kruidengeneeskunde aan de taal van DNA en epigenetica - uitgangspunt is dat planten op de levenskracht in het diepste van je cellen, het DNA, kunnen werken - en gaat zij in op fytosociologie en cyclische fytotherapie. Dit alles maakt dit boek anders dan de meeste kruidenboeken omdat het niet alleen de kruidengeneeskunde, maar ook de wetenschap er achter behandelt. Dit boek is geschikt voor iedereen die in kruidengeneeskunde is geïnteresseerd: van de beginnende via de gevorderde kruidenkenner tot de professional en iedereen die zijn eigen gezondheid belangrijk vindt.
 
 

Uit het voorwoord van Prof. Em. J. Poppe :

-“Talrijk zijn de kruidenboeken die de jongste twintig jaar in de boekhandels worden aangeboden, maar dit boek heeft werkelijk een unieke inhoud en een zeer originele samenstelling en karakter..”
-“Na een aantal rijke informatieve biohoofdstukken volgen de vele uitvoerige kapittels over talloze bomen, struiken en kruiden, telkens met hun oorsprong en inhoudstoffen, alsmede fyto-en gemmotherapeutische eigenschappen…”
-“Het eindresultaat mag er zijn: een rijk gevuld, vlot geschreven, volumineus leerzaam naslagwerk, nuttig voor ieders gezondheid, soms met wat doorschemerende vroomheid, liefde of romantiek. Wij kunnen aldus niet nalaten om deze fijn besnaarde schrijfster van harte te feliciteren voor haar prachtig boek …
-“ Echt “gezondheid te koop!..”

Beoordeel


Opmerking: HTML-code wordt niet vertaald!
Slecht             Goed