Cursus - Casuïstiekdag I 9 juli 2021

Cursus - Casuïstiekdag I 9 juli 2021
  • Op voorraad
Prijs: € 90,75
Excl. BTW: € 75,00
Aantal: Bestellen

Op vrijdag 9 juli 2021 organiseert Medivere, in samenwerking met Natuur Diëtisten Nederland de online Casuïstiekdag Medivere(Dit is een herhaling van de cursusdagen eerder dit jaar)

Marijke de Waal Malefijt, klinisch werkend orthomoleculair Natuurdietist, begeleidt deze dag, die alleen toegankelijk is voor beroepsbeoefenaars. Deze cursus is bedoeld voor therapeuten, diëtisten en artsen die ervaren zijn in de toepassing van orthomoleculaire geneeskunde. Medische basiskennis wordt bekend verondersteld. Marijke voert al langere tijd het Medivere spreekuur. Een spreekuur waar (natuur)artsen, (natuur)diëtisten of therapeuten een uitslag met haar kunnen bespreken.

De training draagt ertoe bij dat het mogelijk is om jezelf als 'Medivere Consulent' op de adressenlijst van de Natuurdiëtisten te profileren. (bepaalde voorwaarden zijn vereist)


In een groep van maximaal 24 deelnemers wordt systematisch de eigen (onderzoeks-) ervaringen onderzocht door middel van het doorspreken van diverse casussen.
Marijke biedt deze dag alle deelnemers de gelegenheid om een eigen casus aaan te leveren.
 

Een casus, ook wel casuïstiek genoemd, is een patiënt-situatiebeschrijving die realistisch is en zich in de praktijk daadwerkelijk heeft voorgedaan. In veel gevallen wordt in een casus een probleemsituatie, een dilemma, beschreven. Een casus is altijd anoniem.

Doel is het verhogen van de beroepsbekwaamheid. Met als resultaat effectiever patiënten te kunnen behandelen. Door bijvoorbeeld het beter kunnen interpreteren van een darmmicrobioom-uitslag, accuratere interventies toe te passen, meer in- en overzicht te krijgen in behandelstappen.
 

Op deze casuïstiek-dag wordt behandeld:
​Darmmicrobioom (dikke darm) test- /organische zurentest (dunne darm)- /burn-out-test (bijnieren). Testuitslagen worden getoond die dag, maar men mag ook zelf uitslagen mee nemen. opzetten van een bijpassend behandelprogramma; dieetinterventies (“personalised nutrition”; persoonlijke voedingsadviezen meer dan generieke adviezen); diverse opties m.b.t suppletie-interventies; waaronder gemmotherapie, fytotherapie, homeopathie complexen (spagyrische productieproces), orthomoleculaire middelen; afstemming op de constitutie van een patiënt; een systeembiologische benadering (Cybernetica). De essentie van systeembiologie is te achterhalen hoe deelsystemen op verschillende niveaus samenwerken en elkaar beïnvloeden. In de systeembiologie gaat het niet alleen om de functie van al deze componenten, maar vooral ook om de dynamische interacties tussen al deze componenten; Het vereist een gedetailleerd inzicht in de genetische, biochemische en leefstijlfactoren van de individuele patiënt. Van die gegevens wordt gebruikgemaakt om tot een gepersonaliseerd behandelplan te komen dat leidt tot betere resultaten voor de patiënt; Het accent zal liggen op drie grote regelsystemen; het maagdarmstelsel (de verteringsenergie, darmmicrobioom), de biotransformatie van de lever met afwijkende P450 cyp-enzymen (DNA NIFGO paspoort; testuitslag wordt getoond) en de hormonen; bijnieren en schildklier.
 


Vrijdag 9 juli 2021
Aanvangstijd: 10.00 uur Einde: 16.00 uur

De training vindt plaats in de eigen omgeving (online seminar).

Je ontvangt vlak voor aanvang een link voor deelname. Wellicht overbodig om te melden, maar een computer/tablet met camera en microfoon is noodzakelijk. In de week voor de cursus ontvang je de syllabus en het overige cursusmateriaal per post op jouw huis-/praktijkadres. Hierbij houden we het adres aan wat je bij je bestelling invult.

De deelnamekosten voor deze dag bedragen € 75,- excl. BTW.
(Bij online seminars is het mogelijk om tot 2 weken voor cursusdatum kosteloos te annuleren, daarna is restitutie helaas niet meer mogelijk).
 


Klik hier voor meer informatie over Marijke de Waal Malefijt
 

PS. er is slechts plaats voor 24 deelnemers, Vol = Vol

Door veel interesse kan de cursus snel volgeboekt zijn. In dat geval kun je je mailadres doorgeven via info@gamedi.nl om zo op de hoogte te blijven van nieuwe cursusdata.

Beoordeel


Opmerking: HTML-code wordt niet vertaald!
Slecht             Goed