THMPD kruiden

THMPD kruiden

Traditionele kruidengeneesmiddelen zijn altijd kruiden die al 30 jaar binnen de EU of 15 jaar binnen de EU en 30 jaar buiten de EU gebruikt worden.  Om een registratie te kunnen verkrijgen, wordt het dossier van het betreffende kruid beoordeeld door het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) op met name kwaliteit en veiligheid. Dankzij deze registratie is de voorschrijver en/of de gebruiker daarom verzekerd van een aantal belangrijke aspecten die een verantwoord gebruik van het betreffende kruid bepalen:
 

  • De kwaliteit van het kruid (o.a. GMP kwaliteit is noodzakelijk)
  • De veiligheid van het extract


Er kunnen binnen bepaalde grenzen medische claims worden gebruikt die de toepassingsmogelijkheden van het kruid duidelijk omschrijven.

Alleen kruiden die veilig zonder tussenkomst van een arts gebruikt kunnen worden, komen in aanmerking voor een registratie onder THMPD. Ook deze geregistreerde kruiden blijven dus toegankelijk voor een breed publiek. Lamberts is op dit moment volop bezig om haar belangrijkste kruiden uit het assortiment te registreren als traditioneel kruidengeneesmiddel.

Reeds geregistreerd zijn:
- Duivelsklauw-tabletten
- Valeriaan-tabletten

 
 
Er zijn geen producten in deze categorie.