Fastfood voor Bavianen

p;Gert E. Schuitemaker

Uitgever: Ortho Communications & Science B.V.,

Nederlandstalig 96 pagina’s      ISBN
9789076161143      Verschenen
november 2017

Hoe kan

6 op voorraad

17.30

  • Voor 18:00 besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €70,-
  • Hoge kwaliteit supplementen
  • Het is de inhoud die telt!
  • Nederlandstalig 96 pagina’s      ISBN 
  • 9789076161143      Verschenen 
  • november 2017

Hoe kan het dat een arts medicijnen voorschrijft zonder eerst naar de voeding te kijken?

Dit vraagt Gert Schuitemaker, na meer dan dertig jaar hiermee bezig te zijn, zich nog steeds af. In dit boek vindt u van hem 41 columns, die gezamenlijk een goede impressie geven van de recente ‘vaderlandse geschiedenis’, waar het gaat om voeding, gezondheid en ziekte. Schuitemaker legt in dit boek de vinger op de zere plek: op suiker, vet, margarine, het bedachte Sisi-syndroom en vele andere controversiële onderwerpen. Ook op ons brood, dat door een veranderd bakproces niet meer de voedingsstoffen levert die we nodig hebben. Hierover hoort u de autoriteiten niet. Vooral zij en hun dogma’s moeten het bij hem ontgelden. Ze verhinderen dat de Nederlander gewoon de zorg krijgt waar hij recht op heeft.

Schuitemaker heeft vooral farma- en voedingsconcerns, dokters, wetenschappers, media en overheid in het vizier. Stelselmatig worden we bij de neus genomen, over zoiets belangrijks als onze gezondheid. De kritische toon van Schuitemaker komt het best tot uiting in zijn columns. Ze verschenen in zijn eigen tijdschriften, in Uitzicht en gezondNU, maar bijvoorbeeld ook in de Telegraaf. Voor Fastfood voor Bavianen is hieruit een selectie gemaakt, uit de periode 2000 tot 2015.

Gert Schuitemaker is doctor in de geneeskunde en is apotheker geweest. Begin jaren tachtig introduceerde hij de orthomoleculaire geneeskunde in Nederland. Schuitemaker is hoofdredacteur van het vaktijdschrift ORTHO en het publiekstijdschrift Fit met Voeding. Hij schreef meer dan tien boeken en geeft in binnen- en buitenland lezingen.