Maag. Vol gevoel in de maag.

Vol gevoel in de maag

Je riem zit te strak, er kan niets meer bij. Het onaangename gevoel doet denken aan stenen die op je maag liggen. Bij een vol gevoel lijkt het eten zwaar en onverteerd in je maag te liggen.

Kunnen ook jouw maag en darmen wat ondersteuning gebruiken?

Bij meer dan 3,5 miljoen Nederlanders is ondersteuning van de maag- of darmfunctie en/of de spijsvertering gewenst, zoals bijvoorbeeld bij/wanneer:

 • een vol gevoel in de maag
 • een opgeblazen gevoel na het eten
 • jouw stoelgang ondersteuning nodig heeft
 • je winderig bent
 • het zuur-base-evenwicht in de maag uit balans dreigt te raken

Gelukkig zijn deze klachten veelal te voorkomen als je goed let op je spijsvertering en darmflora. Je levensstijl speelt daarbij een grote rol. Zo kunnen een drukke levensstijl, onvoldoende drinken of te weinig beweging klachten veroorzaken. En omgekeerd kunnen voldoende bewegen en drinken en gezond, gevarieerd en vezelrijk eten een belangrijke rol spelen om je maag en darmen gezond te houden en/of bestaande ongemakken te verhelpen.

70% van je weerstand bevindt zich in je darmen

 

Wat veroorzaakt een vol gevoel?

Wellicht werken de spieren in de maag te langzaam of zijn ze niet sterk genoeg om het voedsel normaal te verteren. De vertering van het voedsel gaat (te) langzaam en de gassen die door de afbraak van het eten kunnen ontstaan mengen zich met het voedsel. De maag rekt niet voldoende mee waardoor een vol gevoel ontstaat. Soms helpt het om een windje te laten of te boeren, maar als dat niet lukt gaan de gassen met de voedselbrij mee de darmen in. Er ontstaat een onaangename druk of vol gevoel in maag en darmen.

Een goede werking van je maag en je darmen vormt de basis van een goede gezondheid. Als je spijsvertering goed werkt, worden alle voedingsstoffen namelijk goed opgenomen. En kan je lichaam optimaal functioneren.

Je maag en darmen zijn de belangrijkste organen in het spijsverteringsproces. Tijdens dit proces wordt voedsel afgebroken tot voedingsstoffen die het lichaam kan opnemen en gebruiken. Ons lichaam zet deze stoffen vervolgens om in energie of bouwstoffen – die laatste zijn nodig om te groeien of om beschadigde cellen in het lichaam te vervangen. Het hele spijsverteringsproces duurt 24 tot 48 uur, afhankelijk van wat en hoeveel we precies eten.
 

Tips bij een vol gevoel

 • Gezond eten en drinken
  eventueel vaker op de dag kleine hoeveelheden eten
 • Rustig eten
 • Vermijd vette en/of slecht verteerbare maaltijden
 • Vermijd frisdranken met koolzuur
 • Zorg voor voldoende lichaamsbeweging
 • Zorg voor voldoende ontspanning
 • Ondersteun de normale zuurgraad:
  Als je ouder wordt, verslapt de sluitspier tussen slokdarm en maag. Daardoor stroomt maagsap makkelijk terug in de slokdarm. Het advies is om drie uur voor het slapengaan niets meer te eten. Een lege maag geeft namelijk minder zuurproductie en dus minder problemen in de nacht.
 • Gebruik je medicijnen? Raadpleeg dan de bijsluiter op mogelijke bijwerkingen van dit medicijn.

   

Houd je een opgeblazen gevoel of verergeren de klachten, raadpleeg dan een huisarts.

 


Ons advies

Onze nummer 1 keuze

Fytomed Iberis Complex is:

Goed voor de lever en beschermt de lever (Engelwortel en Mariadistel).
Ondersteunt het behoud van de normale zuurgraad in de maag (Engelwortel).
Goed voor de maag en beschermt de maag (Engelwortel, Pepermunt en Zoethout).
Goed voor de darmperistaltiek en bevordert de natuurlijke stoelgang (vetmetabolisme) (Kamillebloem).

De totale samenstelling zorgt voor een goede functie van maag en darmen. Het bevordert en stimuleert de spijsvertering. Bij een vol gevoel in de maag, een opgeblazen gevoel na het eten en ter bevordering van de darmperistaltiek en de spijsvertering, voor een betere darmpassage en/of als je winderig bent.

Bestel direct Fytomed Iberis Complex

 

 


Contact is snel gelegd

Wij helpen je graag met je vragen. Stuur gerust een mail naar info@yours-healthcare.nl en wij beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.